KANSAINVÄLINEN TOIMINTA

  

Kansainväliset nuorisovaihdot

Nuorisopalvelut järjestävät kansainvälisiä nuorisovaihtoja. Nuorisotalojen kautta tehdään 1-2 vaihtoa vuodessa. Ryhmän nuoret suunnittelevat teeman ja toimintaa yhdessä kumppanimaan nuorten ja ohjaajien kanssa. Ryhmäläisten ikä, vaihdon teema ja yhteistyömaat vaihtuvat vaihdon mukaan.

Oletko kiinnostunut nuorisovaihdosta? Lisätiedot Rantakylän nuorisotalo, Eija Westerman, eija.westerman@jns.fi tai 050-5246257.

Nuorisovaihdot ovat osa Eu:n Erasmus+ ohjelman Youth in Action -osiota. Lisätietoja nuorisovaihdoista löydät täältä.

Lue keväällä 2016 Irlantiin tehdyn EAST MEETS WEST -vaihdon ja kesällä 2016 Joensuussa ja Nurmeksessa toteutetun vastavierailun  kuulumisia täältä.

Vapaaehtoistöihin ulkomaille

Eurooppalainen vapaaehtoisohjelma EVS on Euroopan Unionin rahoittama vapaaehtoisohjelma, jonka kautta 17-30 -vuotiaiden nuorten on mahdollisuus lähteä 2-12 kuukaudeksi tekemään vapaaehtoistyötä johonkin toiseen Euroopan maahan.

Vapaaehtoistyö voi olla työskentelyä eläinsuojelussa, lasten harrastustoiminnan tai nuorten työpajatoiminnan ohjaamista tai vaikka näytelmän rakentamista puvustuksesta esitykseen! EVS on turvallinen tapa lähteä maailmalle. Lähtijälle järjestetään matkat, työpaikka, majoitus, ruokailut, paikallisen kielen opiskelu, vakuutukset ja oma mentori. Kaikki tämä on lähtevälle nuorelle lähes ilmaista.

Lisätiedot ja lähtijöiden opastus: nuorisosihteeri Annu Jantunen, annu.jantunen[at]jns.fi, 050 596 4560.
Lisätietoja EVS-vapaaehtoistyöstä.

MIELI TEKEE MAAILMALLE, MISTÄ LÖYTYY LISÄTIETOA

Maailmalle.net on maailmalle mielivän ikkuna mahdollisuuksiin. Sieltä löydät tietoa kesävaihdoista, vapaaehtoistyöstä, opiskelijavaihdoista, harjoittelusta ulkomailla, au pair -paikoista sekä työskentelystä ulkomailla.

OPPITUNTEJA MAAILMALLE LÄHTEMISESTÄ

Opettajat voivat tilata koululleen esittelyn maailmalle lähtemisen mahdollisuuksista.

Yläkoululaisille on tarjolla 45 minuutin toiminnallinen oppitunti, jossa kerrotaan nuorisovaihdoista, kielikursseista, kesäleireistä ja vaihto-oppilaaksi lähtemisestä.

Toisen asteen opiskelijoiden tunti on info-painotteisempi. Siinä kerrotaan myös vapaaehtoistyöstä, opiskelijavaihdoista, harjoitteluista, kesätyöstä ja työskentelystä ulkomailla.Tunti pohjautuu täältä löytyvään materiaaliin.

Lisätietoja ja oppituntien tilaukset: nuorisosihteeri Annu Jantunen, annu.jantunen@jns.fi tai 050-596 4560.