SINKKOLAN ELÄIMET 2019

Kukko: Jo kesän 2018 Sinkkolassa viettänyt Peter-kukko on nyt iältään noin kaksi vuotias.

Kanat: Wendy, Tiikerinlilja ja Helinä ovat suomalaisia Tyrnäväläisiä maatiaiskanoja. Rotu on tällä hetkellä erittäin harvinainen ja sitä uhkaa sukupuutto. Kanat ovat noin vuoden ikäisiä. Kanat munivat keskimäärin kaksi munaa päivässä. Munat käytetään Sinkkolassa leivontaan. Kukko ja kanat ovat luonteeltaan rauhallisia ja todella kesyjä sekä kilttejä. Ne ovat tulleet kotitarvetilalta ja palaavat syksyllä takaisin kotiinsa.

Kanit: Puputyttömme Luna, Virna ja Rousku ovat syntyneet maaliskuussa -19. Ne tulivat Sinkkolaan kotitarvetilalta luovutusikäisinä eli 8 vko vanhoina. Rodultaan ne ovat risteytyksiä, monen ison kanirodun sekoituksia. Pupumme ovat vielä hiukan ujoja, mutta kotiuduttaan paremmin Sinkkolaan uskomme niiden reipastuvan koko ajan enemmän. Ne ovat ujoudestaan huolimatta hyvin uteliaita.

Possut: Sinkkolan avajaisissa nimetyt possut Juupas ja Eipäs ovat syntyneet tammikuussa 2019. Tyttö ja poika possumme ovat luonteeltaan todella uteliaita ja touhukkaita. Ne nukkuvat päiväunia vain harvoin, tyypillisesti ne touhuilevat koko päivän ajan jotain. Toistaiseksi ilma on liian kylmä niiden ulkoiluun, odotamme siis lämpimämpiä säitä. Possut ovat tulleet isosta sikalasta, nyt ne omistaa yksityinen kotitarvetila.

Lampaat: Pässikaritsamme Luukas, Markus ja Matteus ovat sekarotuisia ja syntyneet maaliskuussa -19. Ne tulevat samalta kotitarvetilalta, mutta eivät ole veljeksiä keskenään. Luonteeltaan ne ovat uteliaita, seurallisia ja erityisen kiinnostuneita koirista.

Vasikat: Rosita on syntynyt maaliskuussa -19 ja se on rodultaan lapinlehmä. Ramona taas on syntynyt tammikuussa -19 ja sen rotu on kyyttö, eli itä-suomen karjaa. Vasikkamme ovat kiintyneet tuttuihin eläintenhoitajiin ja heitä kohtaan ne ovat luottavaisia. Roduillensa tyypillisesti ne aluksi hiukan ujostelevat uusia ja vieraita ihmisiä, mutta tottuvat varmasti pian pihan vierailijoihin ja tulevat silitettäväksi.

Vuohet: Kilimme Tärkki, Uivelo ja Koukku ovat syntyneet maaliskuussa 2019. Ne eivät ole veljeksiä keskenään. Tärkki ja Koukku ovat 2017 ja 2018 kesänsä Sinkkolassa viettäneiden kuttujen, Tirppanan ja Ruususen jälkeläisiä. Rodultaan ne ovat suomenvuohia. Luonteita voisi kuvailla erittäin uteliaiksi, erityisesti Tärkki viihtyy kovasti kävijöidemme silitettävänä. Ne ovat myös hyvin kekseliäitä ja omapäisiä.

Below these links you can find further information about Sinkkola's animals in English (.PDF Files):

Calfs

Chicken

Goats

Pigs

Rabbits

Sheep

 

Djurinformation på Svenska (.DOCX Datafil): 

Hönor

Getter

Kaniner

Får