Retki Kontiolahdelle

 

 Retkelle paikkasi voit ostaa verkkokaupasta

 Nuvalaisten ilmoittautuminen täältäJoen­suun nuo­ri­so­val­tuus­to täyt­tää 20 vuot­ta – juh­la­viik­ko me­neil­lään

 

NuVa_2019-2020

 
Joensuun nuorisovaltuusto täyttää 20 vuotta ja juhlaviikkoa vietetään 21.–26. lokakuuta.


Juhlaviikko aloitettiin avoimella yleiskokouksella maanantaina. Keskiviikkona 23. päivä vietetään somepäivää, jolloin nuorisovaltuustolaiset viestivät aktiivisesti somessa ja mielipidekirjoituksen merkeissä. Torstaina nuvalaiset jalkautuvat kaupungille, Senioripihaan ja lasten osastolle hyvän mielen toivotusten kera, kun vuorossa on rakkauspäivä.

Viikko huipentuu kutsuvierasjuhliin, joihin kokoontuu vieraita nykyisestä ja menneistä nuorisovaltuustoista, naapurikuntien nuorisovaltuustoista, kansanedustajia, oppilaskuntien hallitusten edustajia ja muita yhteistyökumppaneita.

– Juhlaviikko tekee näkyväksi sen, että nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa, kun heille vaan annetaan mahdollisuus. Juhlaviikko on nuorten itsensä rakentama ja nuorten näköinen, sanoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Iina Laakkonen.

– Kahdessakymmenessä vuodessa nuorisovaltuuston suurimmat saavutukset ovat olleet Erolehti ja Mielenrauhaa-lehti, Jns on the street -tapahtumat, aloitteet ja lausunnot, summaa nuorisoasiamies Jutta Kukkonen.

Aloitteita on tehty muun muassa keskustan mopoparkista, lukiosäästöistä, koulujen ruokalistoista, bussiaikatauluista ja Penttilän treeniportaista. Lausuntoja nuorisovaltuustolta on kuultu viimeisimpänä kaupungin turvallisuussuunnitelmaan ja talousarvioon.

– Minusta suurin juttu oli tänä syksynä, kun kävimme puhumassa kaupunginvaltuustolle. Puhuimme siellä siitä, miksi nuoria kannattaa kuunnella ja minkä takia meidät pitää ottaa huomioon, kertoo puheenjohtaja Iina Laakkonen.

Nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti sekä uskonnollisesti sitoutumaton Joensuun kaupungin nuorten toimielin. Valtuusto koostuu 20 varsinaisesta ja maksimissaan 20 varajäsenestä, jotka kokoontuvat kerran kuussa yleiskokoukseen.

 


Cledos 7.3.2019

 

Cledoksen keikalta Kerubista kuvia galleriassa.


Nuoret vaikuttajat tekivät historiaa vaaliuurnilla


Joensuulaiset nuoret valitsivat uudet nuorisovaltuutetut kaudelle 2019-2020. Vaaleissa äänesti 2009 nuorta 3967 äänioikeutetusta, äänestysprosentin ollessa historiallisen huikeat 50,64. Kaksi vuotta sitten äänestysprosentti oli 46,4 %. Peruskoululaiset äänestivät kaikkein aktiivisimmin, äänestämässä kävi 80,7 % äänioikeutetuista, viime vaaleissa vuonna saman lukeman ollessa 69,6 %. Ennätyslukemat taottiin Nepenmäen koulussa, jossa nuoret äänestivät yli 92 % aktiivisuudella. Vastaava luku lukioiden osalta oli 21 % ja ammatillisissa oppilaitoksissa äänestettiin 7,4 % aktiivisuudella, kasvua edellisten vaalien 3 % tulokseen oli huomattavasti. Suurin osa nuorista äänesti perinteiseen tapaan varsinaisina vaalipäivinä oppilaitoksissaan.

Eniten ääniä sai Eemeli Onatsu.

Tarkempiin tuloksiin pääset alla olevasta linkistä: 

Nuorisovaltuustovaalien virallinen tulossivu


Aleksanteri Hakaniemi Kerubissa 18.10.

Kuvagalleria keikasta.