Itä-Suomen Alueallintovirastolta avustusta Joensuuhun


Itä-Suomen Aluehallintovirasto myönsi vuoden 2020 aikana käytettäväksi Joensuun kaupungille erityisavustusta vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastuksen tukemiseksi. Kyseinen avustus on tarkoitettu 7-15 -vuotiaiden lasten tai nuorten viikoittaisen ohjatun harrastamisen tukemiseen esimerkiksi harrastusmaksuja alentamalla. Kaupunki jakaa avustuksen edelleen kohdeavustuksensa niille seuroille, jotka ovat olleet mukana ko. avustuksen hakuprosessissa ja joiden kanssa on tehty delegointisopimukset avustuksen käytöstä. Näitä seuroja ovat: Jippo-Juniorit, Joen Juju, Juniori-Jokipojat, Joensuun Voimistelu ja Liikunta, Joensuun Kataja sekä Josba-juniorit. Lisätietoja avustuksesta ko. seuroilta.


Joen­suun nuo­ri­so­val­tuus­to 20 vuot­ta

ONNEA

 

NuVa_2019-2020

 
Joensuun nuorisovaltuusto täytti 20 vuotta ja juhlaviikkoa vietettiin 21.–26. lokakuuta.


Juhlaviikko aloitettiin avoimella yleiskokouksella maanantaina. Keskiviikkona 23. päivä vietetään somepäivää, jolloin nuorisovaltuustolaiset viestivät aktiivisesti somessa ja mielipidekirjoituksen merkeissä. Torstaina nuvalaiset jalkautuvat kaupungille, Senioripihaan ja lasten osastolle hyvän mielen toivotusten kera, kun vuorossa on rakkauspäivä.

Viikko huipentuu kutsuvierasjuhliin, joihin kokoontuu vieraita nykyisestä ja menneistä nuorisovaltuustoista, naapurikuntien nuorisovaltuustoista, kansanedustajia, oppilaskuntien hallitusten edustajia ja muita yhteistyökumppaneita.

– Juhlaviikko tekee näkyväksi sen, että nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa, kun heille vaan annetaan mahdollisuus. Juhlaviikko on nuorten itsensä rakentama ja nuorten näköinen, sanoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Iina Laakkonen.

– Kahdessakymmenessä vuodessa nuorisovaltuuston suurimmat saavutukset ovat olleet Erolehti ja Mielenrauhaa-lehti, Jns on the street -tapahtumat, aloitteet ja lausunnot, summaa nuorisoasiamies Jutta Kukkonen.

Aloitteita on tehty muun muassa keskustan mopoparkista, lukiosäästöistä, koulujen ruokalistoista, bussiaikatauluista ja Penttilän treeniportaista. Lausuntoja nuorisovaltuustolta on kuultu viimeisimpänä kaupungin turvallisuussuunnitelmaan ja talousarvioon.

– Minusta suurin juttu oli tänä syksynä, kun kävimme puhumassa kaupunginvaltuustolle. Puhuimme siellä siitä, miksi nuoria kannattaa kuunnella ja minkä takia meidät pitää ottaa huomioon, kertoo puheenjohtaja Iina Laakkonen.

Nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti sekä uskonnollisesti sitoutumaton Joensuun kaupungin nuorten toimielin. Valtuusto koostuu 20 varsinaisesta ja maksimissaan 20 varajäsenestä, jotka kokoontuvat kerran kuussa yleiskokoukseen.


Cledos 7.3.2019

 

Cledoksen keikalta Kerubista kuvia galleriassa.